Edinimo Koleji’nde özellikle sınav hazırlık gruplarında tam öğrenme modeli uygulanmaktadır. Bu modele göre ek zaman ve öğrenme olanakları sağlandığında, hemen hemen tüm öğrencilerin öğretilmek istenen tüm davranışları öğrenebileceği öngörülmektedir. Bu bağlamda;
Okulumuzda kendisine sunulan bilgileri olduğu gibi kabul etmeyen, bunların doğruluğunu sorgulayan, olaylara ve olgulara şüpheci bir tavırla yaklaşan, kanıtlara dayanarak yargıya varan bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Yunanca ‘’kritikos’’ teriminden türetilen İngilizce ‘’critical’’ sözcüğü ‘’değerlendirme’’, ’’yargılama’’, ‘’ayırt etme’’ anlamına gelen ‘’eleştiri’’ terimi olarak Türkçe’ye girmiştir. Edinim Ortaokulu öğrencilerine 21. yüzyılın gereklerine uygun olarak, gördüklerini, okuduklarını, dinlediklerini olduğu gibi kabul etmek yerine bunları sürekli inceleyerek, sorgulayarak belli ölçütlere göre değerlendirerek açıklamalara ve yargılara varma becerisini kazandırmayı hedeflemektedir.
Edinim Ortaokulu adıyla özdeş bir şekilde, asla salt bilgi tabanlı bir eğitim vermez. Bloom tarafından yapılan taksonomik basamaklar sınıflandırmasına göre öğretmenlerimiz sistematik bir biçimde ‘’öğretim sonunda öğrencide ne tür değişiklikler olacağı?’’ sorusuna cevap ararlar. Buna göre edinim süreci,
Basamaklarını içine alan bir etaplar bütünüdür.
Çünkü;
Öğrencilerimizin LGS’de üstün başarı sağlamaları için seferber edilmiştir.
Her öğrencinin öğrenme şekli farklıdır. Bu test ile öğrencinin hangi öğrenme stiline sahip olduğu tespit edilir. Bu doğrultuda eğitimler şekillendirilip süreç içerisinde öğrencinin güçlü ve eksik olduğu noktalar belirlenir. Eğitim süreci gelişim ve iyileştirme yönünde devam eder.
Öğrencilerin okul başarısızlığına neden olan faktörlerinin belirlenmesi amacıyla uygulanır. Tespit edilen sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar süreci takip eder.
Öğrencilerin çalışma davranışlarıyla ilgili tutum ve davranışlarını belirlemek ve tespit edilen yanlış davranışları değiştirmek amacıyla uygulanır.
İnsanlardaki zeka tek bir boyutta değil çok farklı boyutlarda değerlendirilmelidir. Bu zeka türlerinin her biri yaşamak, öğrenmek ve insan olmak için kullanılan etkili araçlardır. Öğrencinin hangi zeka alanının daha baskın olduğu belirlenir ve sahip olduğu zeka alanıyla ilişki kurmasına yardımcı olunur. Geliştirilmesi gereken zeka bölümlerinin de fark edilmesi sağlanarak konu üzerinde yoğunlaşılır. Kısaca yetenekler ortaya çıkarılıp geliştirilir ve zayıf olan yönler kuvvetlendirilir.
Holland’ın belirlemiş olduğu altı kişilik tipine göre, öğrencilerin bu kişilik tiplerinin özellikleri doğrultusunda mesleki ilgi ve yönelimlerinin tespit edilmesi amaçlanır. Test 8. Sınıf öğrencilerine uygulanır ve tercih döneminde daha sağlıklı seçimler yapabilmesi adına yol gösterici bir kaynaktır. Sonuçlar Akademik Benlik Kavramı Ölçeği ve Mesleki Yönelim Envanteriyle de güçlendirilir.
Bu testler genel olarak bilişsel performans testleridir. Öğrencinin zihinsel gelişimiyle ilgili olarak bir değerlendirme yapılmasına olanak sağlar. Bilişsel yeteneklerinin seviyesi açısından öğrenciler okuldaki başarıları için gerekli olan donanıma sahip olmak durumundadırlar. Her iki uçta bulunan öğrenci için de geçerli olmak üzere gerekli görüldüğü takdirde farklı kurumlara yönlendirilebilirler. Bu test sonuçları bize patolojik veriler de sunabilir.
Rehberlik Servisi; öğrencinin akademik, zihinsel, sosyal ve duygusal açılardan kendini tanıması, anlaması; bu bağlamdaki sorunlarına çözüm bulması amacına yönelik kazanım odaklı çalışır.
Hedef;
Rehberlik çalışmaları üç ana temel üzerine bine edilir. Bunlar;
ÖĞRENCİ
Etkili Ders Çalışma Teknikleri
Hedef Belileme ve Plan Yapma
Zaman Yönetimi
Konsantrasyon ve Odaklanma
İletişim Becerileri
Stresle Başa Çıkma
Kaygıdan Kurtulma
İnternet Kullanımı
Mahremiyet ve İstismar
LGS Sınav Sistemi (7. Ve 8. Sınıflar için)
Okul Fobisi ve Bununla Başetme
Ergenlik Dönemi Özellikleri
Okul Başarısında Ailenin Rolü
Zararlı Maddelerden Korunma
Mahremiyet Eğitimi ve İstismar
İnternet ve TV’nin Negatif Etkileri ve Pozitif Kullanım
Aile Tutumları ve İletişim
Bir Fidan da Sen Dik
Kardeş Okul- Kardeş Sınıf
Kullanılmayan Kitaplar Doğu’ya
Engelleri Birlikte Aşalım
Her Öğrenci Bir Rehber Öğretmen
Kendimi Gerçekleştiriyorum Projesi
Kendimi Aşıyorum
Empati ve Saygı
Öfke Kontrolü
Hayır diyebilme
Etkili Dinleme ve İletişim Kuralları
Nezaket Kuralları
Çözüm Odaklı Olalım